Ivanić

Stiže kriza

Vijesti / Flash | 20. 06. 2016. u 08:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Može doći do ozbiljne krize institucija BiH ako se ništa ne promijeni u vezi s odlukom o objavljivanju rezultata popisa stanovištva, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, prenijela je Srna.

"Ukoliko se ništa ne promijeni u vezi s tom odlukom, popis neće imati nikakve posljedice, jer ga neće priznati institucije Republike Srpske", rekao je Ivanić u Gornjim Podgradcima, kod Gradiške, i ponovio da Republika Srpska treba objaviti svoje rezultate popisa stanovništva.

Ivanić je naglasio kako će u tom slučaju biti srušen koncept dogovora u BiH, ocjenjujući da su veliku grešku napravili svi koji su koristili Tužiteljstvo BiH da izvrši pritisak da se donese ovakva odluka o objavljivanju rezultata popisa.

"Jedno vrijeme imat ćemo ozbiljnu krizu institucija BiH. Interesi Republike Srpske su u ovom slučaju ugroženi i očekujem da će sve političke stranke iz Srpske, na posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske imati jedinstven stav i uputiti vrlo jasnu poruku da su ovakvi rezultati popisa neprihvatljivi", istaknuo je, između ostalog, Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close