Ultimatum postavljen

Prijeteće pismo kancelaru i vladi: ''Povlačenje Covid mjera ili nasilje''

U prijetećem, ali anonimnom pismu, potpisanom samo s ''Grupacija'' kancelaru Schallenbergu je dan rok da do kraja studenoga povuče Covid mjere koje su na snazi i da se povuče iz politike, jer u protivnom, prijeti mu se nasiljem.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2021. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma (BVT) je na nogama, otkako je u petak austrijski savezni kancelar iz redova Narodne stranke (ÖVP) dobio prijeteće pismo.

U prijetećem, ali anonimnom pismu, potpisanom samo s ''Grupacija'' kancelaru Schallenbergu je dan rok da do kraja studenoga povuče Covid mjere koje su na snazi i da se povuče iz politike, jer u protivnom, prijeti mu se nasiljem.

I to ne samo njemu osobno nego i njegovoj obitelji i ''saveznicima''. Uz Schallenberga, prijetnje zbog korona mjera upućene su i ministru zdravstva Wolfgangu Mücksteinu i drugim članovima vlade, te političarima iz oporbene Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ), koji su također za uvođenje obveznog cijepljenja.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je istaknuo kako će policija sveobuhvatnim istragom i svim raspoloživim sredstvima pronaći tko stoji iza ''Grupacije'' i njenog prijetećeg pisma.

''Ako anonimni pošiljatelji prijete predstavnicima demokratski izabranih institucija i njihovim obiteljima, to se ne može tek tako primiti na znanje'', poručio je Nehammer.

Nehammer je prošle subote, nakon masovnog prosvjeda u Beču, i nemilih scena bacanja dimnih bombi, pivskih limenki i kamenja prosvjednika protiv korona mjera i obveznog cijepljenja na policiju, koja je potom uzvratila suzavcem i uhićenjima, izjavio kako se je austrijska politička scena ''znatno radikalizirala''.

''Pošljatelji pisma žele razjediniti društvo, ali to nećemo dozvoliti'', istakao je austrijski ministar unutarnjih poslova poručivši onima koji prosvjeduju protiv novih mjera kako moraju uzeti u obzir da je ''virus naš zajednički neprijatelj''.

A kada smo kod neprijatelja onda treba istaći kako je prema izvješću Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva u subotu u Austriji u samo protekla 24 sata zabilježeno još 11.671 novi slučaj Covid zaraze i 65 umrlih zbog ili sa koronavirusom, piše tanjug.

Austrijski Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma (BVT) je na nogama, otkako je u petak austrijski savezni kancelar iz redova Narodne stranke (ÖVP) dobio prijeteće pismo. U prijetećem, ali anonimnom pismu, potpisanom samo s ''Grupacija'' kancelaru Schallenbergu je dan rok da do kraja studenoga povuče Covid mjere koje su na snazi i da se povuče iz politike, jer u protivnom, prijeti mu se nasiljem.

Kopirati
Drag cursor here to close