Čapljina

Stiglo novo vatrogasno vozilo, uskoro rekonstrukcija Vatrogasnog doma

Pored bogatog voznog parka čapljinski vatrogasci dobit će i novi Vatrogasni dom u koji će biti uloženo 130.000 KM.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2018. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinski vatrogasci dobili su danas od Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo vozilo za gašenje šumskih požara i požara otvorenog prostora.

Vatrogasci koji su nazočili primopredaji istaknuli su da će im vozilo biti od velike pomoću u borbi sa vatrenim stihijama.

Vozilo je dodijeljeno u nastavku projekta moderniziranja vatrogasnih vozila i opreme na području HNŽ, jer su vatrogasne postrojbe temeljne snage u borbi protiv požara i svih drugih vidova opasnosti koje nam gotovo svakodnevno prijete, kao što su poplave, klizišta i druge elementarne nepogode.

Nosivost vozila je 5.000 kilograma, na njega se može staviti i 20 dodatnih naprtnjača prilikom intervencija, a vozilo ima dobre mogućnosti za intervencije na prometne nesreće i rad na otvorenom terenu jer ima dosta jak motor pa brzo može stići na mjesto nesreće.

Ima i vlastite reflektore za rad u noćnim uvjetima, pumpa može izbaciti 100 litara vode pri 50 bara, posjeduje električno namatanje vitla 100 metara daleko od kamiona, rezervoar je zapremine 1.200 litara vode i 100 litara pjene, šasija i karoserija urađene od aluminija pa je olakšan, a ima i pristup na krov sa ljestvama.

Ključeve vatrogasnog vozila uručio je zapovjedniku Protupožarne postrojbe Čapljina Mati Jurkoviću ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugen Ćubela.

''Sa velikom odgovornošću i sigurnošću mogu reći da je Služba civilne zaštita koja djeluje na području općine Čapljina jedna od boljih u BIH, a svakako važan dio službe je naša Vatrogasna postrojba koja je na zavidnoj razini što se tiče i opreme i educiranosti vatrogasaca.  Ovim putem se i zahvaljujem Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo jer smo danas bogatiji za još jedno vozilo koje će biti od velike pomoći našim vatrogascima'', rekao je prilikom primopredaje vozila čapljinski načelnik Smiljan Vidić.

Vidić je još najavio i obnovu zgrade Vatrogasnog doma, u što će biti uloženo oko 130.000,00 KM. Kako je naveo, radit će se temeljita rekonstrukcija, počevši od ulaznih vrata za vatrogasna vozila, krova pa sve do prostorija gdje borave vatrogasci, tako da će nakon što se završi rekonstrukcija i ova zgrada svojim izgledom u funkcionalnošću definitivno koristiti vatrogascima i civilnoj zaštiti.

Kopirati
Drag cursor here to close