Poruka iz Zagreba

Stečena prava pripadnika HVO-a neće se mijenjati

Vijesti / Flash | 09. 03. 2017. u 16:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnicima HVO-a koji su do sada ostvarili određena prava u Republici Hrvatskoj, ista se neće mijenjati, zaključeno je na sastanku ministra hrvatskih branitelja s izaslanstvom Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Na sastanku, koji je održan u srijedu u Zagrebu, razgovaralo se o rješavanju statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Republike Hrvatske, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima, vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj, zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO i prava članova obitelji pripadnika HVO.

Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati.

Izaslanstvo HNS-a zahvalilo je ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u svezi iznalaženje rješenja da se prava branitelja pripadnika HVO-a riješe.

O svim otvorenim pitanjima zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close