Dačić

Stavovi hrvatske predsjednice o Oluji 'pravi bezobrazluk'

Vijesti / Flash | 05. 08. 2016. u 16:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić oštro je u petak kritizirao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog izjave da je vojno-redarstvena operacija Oluja bila 'etički čista', ocijenivši kako njezini stavovi o tom pitanju predstavljaju 'pravi bezobrazluk', javljaju Večernje novosti.

''Izjava hrvatske predsjednice da je 'Oluja' etički čista pobjeda i da je ona rasteretila Srbe utega velikosrpskih projekata, predstavlja pokazatelj da je za Hrvatsku etički čisto ubiti nekoliko tisuća Srba i protjerati njih više od 220.000'', naveo je Dačić u priopćenju.

Dodao je kako je 'pravi bezobrazluk reći da je 'Oluja' rasteretila Srbe' zapitavši se: 'Kako (je rasteretila Srbe)? Time što ih je lišila života, što su ostali bez kuća i stanova, njiva i šuma, bez mirovina, što su protjerani s očevine i djedovine?'

''I od koga su oslobađali te gradove i sela kad su tu apsolutnu većinu činili Srbi? 'Oluja' je bila najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata'', naglasio je šef srbijanske diplomacije.

Kopirati
Drag cursor here to close