Bugojno

Stavljen pod kontrolu požar na potezu Kalin-Radovan

Stavljen je pod kontrolu veliki šumski požar na potezu Kalin-Radovan, koji su gasili radnici bugojanske ''Šumarije'' i Sektora integralne zaštite šuma.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2020. u 14:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stavljen je pod kontrolu veliki šumski požar na potezu Kalin-Radovan, koji su gasili radnici bugojanske ''Šumarije'' i Sektora integralne zaštite šuma, potvrdio je Feni direktor ŠPD ''Srednjobosanske šume'' Vildan Hajić.

''Vatra je zahvatila površinu od oko deset hektara, a gašenje je otežavao i usporavao jak vjetar, koji još puše. U požaru je pričinjena velika šteta, posebno na odjelima šumske kulture starosti 6-7 godina, gdje je ranije izvršeno pošumljavanje'', naglasio je.

Prema informacijama s terena, požar se proširio s jedne privatne njive, a izazvan je nepažnjom i neodgovornošću pojedinaca.

Apelirano je na nadležne organe da ''hitno reagiraju i kazne one koji su činom paljenja izazvali ovaj požar''.

''Iako stalno upozoravamo na opasnost i štete od požara, ljudi ne vode računa dok pale vatru, i onda imamo veliki problem. Samo što su se izborili s jednim, radnici ''Šumarije'' danas gase drugi požar, iznad naselja Goruša'', kazao je Vildan Hajić.

Kopirati
Drag cursor here to close