GSS

Staricu iz Gorice spasili sigurne smrti

Vijesti / Flash | 19. 01. 2016. u 07:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GSS Široki Brijeg sinoć je dobio poziv za pomoć u traženju LJ. B. (69) iz Gorice kod Gruda, koja je nestala jučer ujutro iz svoje kuće u Gorici.

Rodbina, susjedi i prijatelji su je bezuspješno tražili tijekom dana i onda su se obratili GSS Široki Brijeg koji je pozvao i ostale gorske službe spašavanja u BiH. Odazvalo se ukupno 48 spasitelja sa dva potražna tima sa psima iz HGSS Čitluk, GSS Jablanica, ISS Mostar, HGSS Posušje, HGSS Mostar i ispostava HGSS Makarska u Imotskom.

Dok su spasitelji iz Jablanice, Mostara i Čitluka žurili prema mjestu događaja, ekipa koja je prva stigla na teren - GSS Široki Brijeg, Posušje i Imotski poduzeli su potragu i vrlo brzo locirali nestalu, koja je pronađena u dobrom stanju, pothlađena, te je odvezena u stanicu hitne pomoći, čime je okončana ova brza spasilačka intervencija.

Još su u pripravnosti bili spašavatelji GSS HBŽ iz Livna, tako da je ovom prilikom angažirano preko 50 spasitelja spremnih da pomognu u traženju nestale LJ. B. koja je bila životno ugrožena i vjerojatno ne bi preživjela nadolazeću hladnu noć na temperaturi ispod 0°C.

Kopirati
Drag cursor here to close