Manje vode

Stanje u poplavljenom Prijedoru se popravlja

Vijesti / Flash | 15. 09. 2014. u 07:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U poplavljenim prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica stanje se normalizuje i voda se povlači, ali se i dalje zadržava u prirodnim depresijama.

Sve putne komunikacije na području grada su prohodne, ali je otežan promet u naselju Tukovi u ulicama Prištinska i Novosadska, priopćeno je danas iz prijedorskog Odsjeka civilne zaštite.

Vodostaj rijeke Sane jutros je iznosio 360 centimetara i ima trend pada, budući da nije bilo padalina na području grada Prijedora, niti na slivnom području vodotoka rijeke Sane.

I vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice također su u padu, tako da nema ugroženih objekata u zonama ovih vodotoka.

Stanovnici Raškovca, gdje su dvije trafostanice bile poplavljene, trebalo bi da u tijeku dana dobiju struju, a vodoopskrba je uredna, Fena.

Nakon obilnih padalina u Republici Srpskoj, u prethodnih nekoliko dana vodostaj Save kod Gradiške je u porastu, dok su Una i Sana trenutno u opadanju.

Po podacima jutros od 9.00 sati, vodostaj Save na hidrološkoj stanici Gradiška je prešao kotu izvanredne obrane od poplava za 22 cm i trenutno iznosi 752 cm.

Vodostaj Save na hidrološkoj stanici Srbac iznosi 866 cm i prešao je redovnu kotu obrane od poplava za šest cm.

U Hidrometeorološkom zavodu RS-a su potvrdili da je vodostaj Une kod Novog Grada/Bosanskog Novog nizvodno jutros u opadanju, ali je i dalje iznad kote izvanredne odbrane od poplava za 54 cm.

Trenutni vodostaj iznosi 454 cm.

Kopirati
Drag cursor here to close