Mostar

Stanje igrališta i atletskog poligona u Sjevernom logoru je sramotno

Vijesti / Flash | 27. 05. 2016. u 14:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje atletskog poligona i igrališta u univerzitetsko-sportsko-rekreacijskog centra (USRC) “Midhat Hujdur Hujka” (bivša kasarna Sjeverni logor) je katastrofalno i kao takvo velika je sramota za sve institucije koje ga koriste, koje bi se trebale brinuti za njega, a posebno za Univerzitet u čijem kampusu se nalazi, te Uniju studenata kojoj je taj prostor domaći teren za sve njene aktivnosti, navodi se u priopćenju Naše stranke.

“Znajući koliko je to važan lokalitet, te koliko ga građani Mostara koristi za vlastitu rekreaciju, samo se pojačava nevjerica da je stanje tog lokaliteta petnestak godina jednako loše ili čak gore. Dok uži prostori oko zgrada pojedinih fakulteta u kampusu i znaju biti jako pristojno uređeni, sve institucije koje djeluju na lokalitetu Sjevernog logora, kao i pojedini mostarski nogometni klubovi koji teren, uprkos izuzetno lošem stanju, koriste za treninge mlađih kategorija, dopuštaju konstantno propadanje i ne rade ništa na sanaciji i obnovi terena”, kazao je Haris Bešić član odbora Naše stranke Mostar.

“Naša stranka Mostar smatra da krajnje vrijeme da nadležne gradske službe, ali prije svega Univerzitet Džemal Bijedić krenu odgovorno odnositi prema tom atraktivnom lokalitetu i da ga dovedu u stanje koje odgovara njegovoj namjeni. Ne smijemo dopustiti da taj teren kroz svoje propadanje i zapuštenost postane plijen građevinske mafije i završi kao lokalitet za neku poslovnu zgradu, kao što su slični lokaliteti na istoj lokaciji već postajali”, dodao je Bešić.

Kopirati
Drag cursor here to close