Suradnja

Stanić i Tadić razgovarali o suradnji SIPA-e i Tužiteljstva BiH

Vijesti / Flash | 14. 11. 2016. u 16:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obaveznog održavanja sastanaka na strateškom nivou rukovoditelja tužiteljstva i policijskih organa, v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sa suradnicima posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, rješavanju budućih zajedničkih predmeta, međusobnoj podršci u borbi protiv kriminala kao i svakodnevnoj problematici koja se odnosi na zajednički rad ovih institucija.

Tužiteljstvo BiH i SIPA svakodnevno operativno surađuju, a svaki mjesec realizira se veliki broj operativnih i istražnih aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina, terorizma, korupcije, pranja novca, financijskog kriminala i drugih kaznenih djela iz nadležnosti ovih institucija. Realiziranjem navedenih aktivnosti i procesuiranjem na stotine osumnjičenih osoba, ove dvije institucije pokazale su da ulažu velike napore u borbu za vladavinu prava.

Predstavnici obje institucije izrazili su volju za dodatnim unapređenjem suradnje, te zauzeli zajednički stav da će SIPA i Tužiteljstvo BiH raditi u okviru svojih nadležnosti na stvaranju bezbjednijeg okruženja za građane Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close