Pismo

SSSBiH izaslanicima: Dokažite da ste opredijeljeni za rješavanje problema boraca

Savez samostalnih sindikata BiH uputio pismo izaslanicima Doma naroda PFBiH.
Vijesti / Flash | 20. 09. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) traži od izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da usvoje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju u tekstu koji je usvojio Zastupnički dom Pralamenta FBiH 27. srpnja 2021.godine.

''Analizom tog Prijedloga zakona, a koji je utvrdila Vlada FBiH, ne daje se mogućnost smanjenja starosne granice za odlazak u mirovinu, tako da se ratni staž u dvostrukom trajanju oduzima od 65 godina života, a najviše do 58 godina mirovinu po osnovu mirovinskog staža, odnosno s ratnim stažom u dvostrukom trajanju'', naglašavaju iz SSSBiH.

Time bi, dodaje se, to “pravo” za većinu boraca ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

''Uzimajući u obzir navedeno, pozivamo vas da na sjednici, zakazanoj za 30. rujan 2021. godine, usvojite Prijedlog zakona o izmjenama i Zastupnički dom Parlamenta FBiH 27. srpnja 2021. godine i tako na djelu pokažete da ste istinski opredijeljeni za rješavanje ovog problema'', ističe se u priopćenju predsjednika SSSBiH Selvedina Šatorovića.

Dodaje da to posebno očekuju radnici iz realnog sektora, naročito oni koji rade u teškim uvjetima i koji ovaj zakon vide kao jedinstvenu priliku da u mirovinu odu koju godinu ranije, s koliko-toliko sačuvanim zdravljem.

Kopirati
Drag cursor here to close