Gojković

Srpska nikad neće biti sama

Vijesti / Flash | 14. 04. 2016. u 12:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu s Daytonskim sporazumom'', naglasila je danas predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i istaknula da će njezina zemlja jasno i nedvosmisleno uvijek biti uz Republiku Srpsku i RS nikada neće biti sama.

''Svim svojim snagama zalažemo se za očuvanje mira, stabilnosti, prosperiteta, kroz poštovanje Daytonskog sporazuma i jačanje veza građana RS-a i Srbije, bliskosti i prijateljstva koje uzajamno osjećamo i za koji želimo da potaknu čitavu regiju na snažniju suradnju i razumijevanje'', naglasila je.

Ta suradnju je, kaže, glavni cilj na kojem neumorno radi Vlada Srbije predvođena Aleksandrom Vučićem.

''Sposobnost da suosjećamo s drugima i u gubitku i u radosti uspjeha je najbolja osnova za jačanje poštovanja, povjerenja i suradnje, a to je ključ za uspjeh svih nas. Zato očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regiji mora da bude prvi najveći cilj svih nas zajedno'', rekla je Gojković.

U obraćanju zastupnicima parlamenta RS-a na svečanoj sjednici, Gojković je istaknula da je parlament kojim predsjedava prvi sporazum o parlamentarnoj suradnji sklopila s Narodnom skupštinom RS-a, te da je u proteklom razdoblju bilo niz sastanaka rukovodstava i odbora dviju skupština.

Naglasila je kako se između RS i Srbije odvija aktivna suradnja na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama usmjerena k društvenom i gospodarskom razvoju.

Tu suradnju, kako je navela, treba intenzivirati, a i ova posjeta pokazuje koliko značaj daju toj suradnji na unapređenju života građana.

Unapređenje zakonodavstva mora biti usmjereno na stvaranju boljeg gospodarskog ambijenta, zapošljavanja, posebno mladih, veće trgovinske razmjene RS-a i BiH u cjelini i Srbije.

Gojković je podsjetila na zajedništvo u određenim projektima, a posebno nakon katastrofalnih poplava 2014. godine.

Smatra i da je gospodarska suradnja na zavidnoj razini, ali da može i dalje da se razvija kroz određene infrastrukturne i razvojne projekte koji će se pozitivno odraziti na privredni rast i standard građana.

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije osvrnula se i na izgradnju putne infrastrukture koja treba još više da približi RS i Srbiju, odnosno BiH i Srbiju.

Svečanoj sjednici parlamenta RS-a prisustvovao je i veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević te predsjedavajuća Vijeća naroda RS-a Nada Tešanović i predsjednik Ustavnog suda RS-a Džerald Selman.

Gojković je prethodno razgovarala s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nedeljkom Čubrilovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close