Kenija

Srednjoškolci zapalili domove zbog zabrane gledanja utakmice Hrvatska - Portugal

Vijesti / Flash | 27. 06. 2016. u 13:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa kenijskih srednjoškolaca podmetnula je požar u učeničkim domovima na zapadu Kenije proteklog vikenda, a kenijske vlasti istražuju da li su to učinili u znak prosvjeda nakon što im je rečeno da ne mogu gledati utakmicu Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, prenosi agencija Anadolija.

Lokalni mediji javljaju da se incident dogodio u subotu navečer u gradu Kisi na zapadu Kenije, kada je učenicima srednje škole Itierio zabranjeno da ostaju budni kako bi pogledali utakmicu između Hrvatske i Portugala koja je na programu bila u 22 sati po lokalnom vremenu.

Direktor škole Andrew Otara je kazao da je sve počelo kada je nekoliko učenika počelo gađati kamenjima tražeći "njihova prava". Bilo je i pritužbi da je škola uvela nova pravila i pooštrila disciplinu, ali su iz škole takve navode negirali, prenosi BBC.

Srednjoškolci su podmetnuli požar u sedam učeničkih domova i pokušali su oštetiti imovinu u susjednoj školi koju pohađaju djevojčice.

James Ongwae, guverner okruga Kisii, oglasio se na Facebooku kazavši da se pričinjena šteta procjenjuje na milijune kenijskih šilinga te da su vlasti pokrenule istragu kako bi se otkrili i kaznili počinitelji.

Kenijski mediji prenose da je u spomenutoj regiji od početka godine u požaru oštećeno 20 škola.

Kopirati
Drag cursor here to close