Foteljice

Središnja Bosna: Rezultati izbora za općinska vijeća

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 13:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) trenutno je u vodstvu u utrci za Općinsko vijeće Travnik, pokazali su preliminarni i nekompletni rezultati, koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH.

Po broju osvojenih vijećničkih mandata slijede Hrvatska koalicija za Travnik, SBB - Fahrudin Radončić, SDP BiH, Koalicija Stranke za BiH, BOSS-a i LDS-a, te Demokratska fronta.

Na izborima za Općinsko vijeće Jajca, SDA također ima najviše glasova, a iza nje su Koalicija HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i HKDU BiH, SBB, Stranka za BiH, SDP BiH, Koalicija HNS-a BiH i HSP-a BiH, te Demokratska fronta.

U općini Donji Vakuf vodi SDA, a slijede SDP BiH, SBB, LDS BiH, Demokratska fronta i Stranka za BiH.

U utrci za Općinsko vijeće Bugojno, vodi SDA, a iza su SDP BiH, SBB, Koalicija HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, Demokratska fronta, te Nezavisna lista.

SDA ima najviše glasova i utrci za Općinsko vijeće Gornji Vakuf/Ukoplje, a nakon nje su, po broju osvojenih mandata, Hrvatska lista (HDZ BiH, HDZ 1990, HSP BiH, HSS Stjepana Radića), SDP BiH, SBB-Fahrudin Radončić i Demokratska fronta.

U općini Busovača, vodi HDZ BiH, a slijede SDA, Demokratska fronta, SDP BiH i HDZ 1990.

U općini Kiseljak u vodstvu je Koalicija HDZ-a BiH i HSS-a Stjepana Radića, a iza nje su SDA, Hrvatska koalicija HDZ-a 1990 i HSP-a BiH, SDP BiH i Demokratska fronta.

Koalicija HDZ-a BiH, HSS-a Stjepana Radića, HSP-a BiH, HKDU BiH vodi u utrci za Općinsko vijeće Vitez, a po broju osvojenih glasova slijede SDA, HDZ 1990, SBB-Fahrudin Radončić i SDP BiH.

U općini Novi Travnik SDA je u vodstvu, a slijede Koalicija HDZ-a BiH, HSS-a Stjepana Radića i HDZ 1990, BPS - Sefer Halilović, SDP BiH, HSP BiH, Stranka za BiH, te SBB - Fahrudin Radončić.

SDA također vodi u općini Fojnica, a po broju osvojenih glasova slijede Koalicija HDZ- a BiH, HDZ-a 1990 i HSS-a Stjepana Radića, te SDP BiH i SBB - Fahrudin Radončić.

U općini Kreševo u vodstvu je HDZ BiH, a slijede SDA, Hrvatska koalicija za Kreševo (HDZ 1990, HNS BiH), SDP BiH i HSP BiH.

Prema preliminarnim i nekompletnim rezultatima SIP-a BiH, u utrci za Općinsko vijeće Dobretići najviše glasova ima Koalicija HSS-a Stjepan Radić i HSP-a BiH, a slijede HDZ BiH i HDZ 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close