MZ Gornji Hrgovi

Srebrenik: Živko Budimir je bio nezvani gost na "Žetvi"

Vijesti / Flash | 22. 07. 2012. u 09:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu jučerašnje posjete predsjednika Federacije BiH Živka Budimira kulturno-turističkoj manifestaciji "Žetva", koja je organizirana u mjesnoj zajednici Gornjim Hrgovima kod Srebrenika, priopćenjem za javnost obratio se predsjednik mjesne zajednice Marko Babić. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Živko Budimir nije bio pozvan na 'Žetvu' niti je bilo predviđeno njegovo sudjelovanje u programu. Svojim drskim upadom nanio je štetu cijeloj našoj mjesnoj zajednici unijevši nemir među mještane i sumnju da su im mjesni čelnici sve to 'organizirali iza leđa'.

Nezvani je gost ponizio sve mještane Gornjih Hrgova dijeleći im lekcije o suživotu u našem kraju, i to pred našim dragim gostima iz Županje i Subotice, i to u trenutku dok smo mi djelom prezentirali dobru suradnju s našim susjedima Bošnjacima.

Omalovažio je i čelnike Općine Srebrenik, ljude koji su nam najviše pomogli u organizaciji 'Žetve', samovoljno oduzimajući im ukazanu čast da oni otvore manifestaciju. Posebno nam je žao što zbog incidentne situacije s Budimirom, na 'Žetvi' nije bio općinski načelnik Srebrenika Mehmed Bajraktarević.

Ispričavamo se i mnoštvu drugih koji su vidjevši i čuvši za Budimirov dolazak ove godine zaobišli 'Žetvu'. Razumijemo ih i žalimo što nisu bili s nama.

Samo zbog naše odlučnosti da ostanemo dostojanstveni na manifestaciji koja nam mnogo znači, otrpjeli smo Budimirovu samovolju i nametljivost, ali s jasnom porukom da mu ovdje s onakvom ulogom nije bilo mjesto.

S ovim iskustvom, obećavamo da greške, kakva je bila jučer s Budimirom, nećemo ubuduće ponoviti", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik MZ Gornji Hrgovi Marko Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close