Sastanak u Beogradu

Srbijansko Tužiteljstvo podnijet će prijedlog da se Edinu Vranji sudi u BiH

S obzirom da se radi o pritvorskom predmetu očekuje se žurno postupanje Višeg suda u Beogradu.
Vijesti / Flash | 15. 10. 2021. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srbije, održan je sastanak glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić sa suradnicima, Republičke javne tužiteljice Republike Srbije Zagorke Dolovac i Tužiteljice za ratne zločine Republike Srbije Snežane Stanojković.

Tužiteljica za ratne zločine Republike Srbije Snežana Stanojković upoznala je glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i izaslanstvo Bosne i Hercegovine da je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo optužnicu br KTO-5/21 protiv osumnjičenog Edina Vranja, zbog kaznenog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz članka 144. KZ SRJ.

Na temelju propisa kojima se regulira regionalna suradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, Tužilaštvo za ratne zločine će podnijeti prijedlog Višem sudu u Beogradu Odjeljenju za ratne zločine, za ustupanje kaznenog gonjenja u navedenom predmetu pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

S obzirom da se radi o pritvorskom predmetu očekuje se žurno postupanje Višeg suda u Beogradu.

Ovaj događaj predstavlja veliki iskorak u suradnji u predmetima ratnih zločina između Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close