Nehat Thaqi

Srbijanska policija uhitila direktora kosovske policije

Vijesti / Flash | 29. 09. 2016. u 09:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska policija uhitila je direkora kosovske policije za regiju Kosovske Mitrovice Nehata Thaqija, potvrđeno je u MUP-u Srbije. Thaqi je uhićen u srijedu oko 20 sati na administrativnom prijelazu Končulj, na osnovu tjeralice iz 2010. godine zbog kaznenog djela terorizma.

Na osnovu rješenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, proveden je u pritvorsku jedinicu. Prištinski mediji objavili su ranije da je kosovska policija potvrdila informaciju o uhićenju Thaqija i da je on uhićen na putu za Niš, gdje je trebao prisustvovati jednom ročištu.

Predstavnici niške policije su potvrdili da je došlo do uhićenja, kao i da je on trenutno u niškom KPZ-u, ali su istaknuli da "nisu oni sudjelovali u uhićenju". Glasnogovornik Policije Kosova Daut Hodža rekao je da je direktor policije uhićen kasno sinoć, nešto poslije ponoći, na prijelazu Bijela zemlja kod Bujanovca.

Hodža je naveo da je "Thaqi putovao u jednu od zapadnoeuropskih zemalja, automobilom preko teritorije Srbije", prenosi B92. On nije mogao kazati koji je razlog uhićenja a, prema informacijama kojima raspolaže, Thaqi bi se tijekom dana trebao pojaviti u Osnovnom sudu u Nišu.

Kopirati
Drag cursor here to close