Istraga

Srbija: Zolja kod Vučićeve kuće stigla iz Doboja; na oružju DNK tri osobe

Vijesti / Flash | 31. 10. 2016. u 13:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tragovi DNK najmanje tri osobe pronađeni su na oružju koje je locirano u blizini kuće obitelji premijera Aleksandra Vučića", rekao je ministar policije.

Ministar Nebojša Stefanović rekao je i da su uzorci DNK 'nađeni jedni preko drugih' i da će biti teško izolirati jedne od drugih i identifikovati osobe.

Kako je rekao, 'malo je vjerojatno da je oružje netko slučajno odložio na tom mjestu' i postoje dva ili tri scenarija šta se točno dogodilo.

Na sjednici skupštinskog Odbora za obranu i unutarnje poslove, Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na streljivu i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolirati jedan DNK koji bi se mogao koristiti za upoređivanje.

Stefanović je, međutim, naveo da će policija pokušati drugim metodama doći do uzorka za poređenje i da će ga onda pokušati uporediti s parcijalnim tragovima DNK nađenim na oružju.

Stefanović je za mogućnost da je oružje ostavljeno slučajno rekao da je to 'malo vjerojatno, nije logično, niti vjerojatno'. Ministar je dodao da će policija učiniti sve što može da riješi taj slučaj, ali da 'ne može kazati da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako riješiti', prenosi B92.

Stefanović je kazao i da postoje osobe za koja policija vjeruje da mogu sudjelovati u rasvjetljavanju tog događaja. "Imamo dva ili tri scenarija iz koga možete zaključiti dalje pravce rada, ali nećemo dozvoliti da se ugrozi sigurnost Srbije, bilo da se radi o premijeru ili nekoj drugoj osobi i nećemo dozvoliti ugrožavanje naše nacionalne sigurnosti", istaknuo je Stefanović.

On je dodao da je ručni raketni bacač zolja proizveden u bivšoj SFRJ, u jednoj vojnoj tvornici u Srbiji, nakon čega je raketa 'dospjela u Doboj', a da su ručne bombe proizvedene izvan Srbije, u nekoj tvornici u bivšoj Jugoslaviji, ali da nemaju informacije gdje su one završile nakon proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close