Akcija

Srbija: Uhićeni napadači na pekare, država sprema oštru reakciju

Vijesti / Flash | 21. 10. 2014. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas kako je država uradila sve što je mogla u slučaju paljenja i napada na pekare u vlasništvu Albanaca u Vojvodini, da je osobno odmah reagirao, da su svi počinitelji uhićeni i da će odgovarati za ono što su uradili.

"Država je uhitila sve počinitelji, osim jednog ili dva za još jednu pekaru. Takav odgovor za zlodjela je najbolji odgovor prema onima koji misle da nasiljem mogu rješavati probleme", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

"Tijekom dana ćemo i taj slučaj da riješiti tako da se možemo pohvaliti da smo sve slučajeve riješili", prenio je Tanjug Vučićeve riječi.

Kako je podvukao, vlasnici tih lokala su pošteni i odgovorni građani koji rade u korist države, plaćaju poreze.

Naglasio je kako uopće ne razumije takvo ponašanje, dodavši kako je bitno da sustav pravovremeno reagira na takvo ponašanje.

Vučić je upozorio da takvo ponašanje potiče nasilje protiv Srba na Kosovu i u dijelu Vojvodine gdje su Srbi manjina. Dodao je kako se to mora zaustavit te najavio oštru reakciju države.

Naveo su napadači uglavnom maloljetnici, da su pojedinci bili u alkoholiziranom stanju i da, prema saznanjima iz istrage, nije iza svega stajala neka organizirana grupa, navodi Tanjug.

''Ako mislite da je iza svega toga stajala neka ozbiljna organizacija, nije, prema saznanjima iz istrage koja ja trenutno posjedujem. Ono što je problem jeste što to širi nasilje i protiv Srba i to ne samo na Kosovu, već i u dijelu Vojvodine gdje su Srbi manjina i sve se to mora zaustaviti. Zato će naša reakcija uvijek biti oštra, jasna i žestoka, kao što je bila i ovog puta'', poručio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close