Tenzije

Srbija: Trojici kosovskih policajaca određen pritvor

Misija KFOR-a priopćila je sinoć da nije bila u području kada je policija Srbije uhitila trojicu kosovskih policajaca, ali poslala je tim u to područje i uspostavila kontakte sa predstavnicima kosovskih institucija i srpskih vlasti.
Vijesti / Flash | 16. 06. 2023. u 16:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojici kosovskih policajaca određen je pritvor u Višem javnom tužiteljstvu u Kraljevu, u Srbiji, prenosi Anadolija.

Po prijedlogu javnog tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Kraljevu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu je svim osumnjičenima odredio pritvor, navodi se u priopćenju objavljenom na sietu Višeg javnog tužiteljstva u Kraljevu.

''Povodom događaja od 14. lipnja, u selu Gnjilica, općina Raška, Više javno tužiteljstvu u Kraljevu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.S. (1965), R.Z. (1975) i M.Š. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija'', piše u priopćenju.

Trojica kosovskih policajaca su kako tvrdi Vlada Kosova oteti u srijedu dok su bili u pograničnoj kontroli, duboko na teritoriji Kosova, uz sjevernu granicu sa Srbijom. S druge strane, službeni Beograd tvrdi da su kosovski policajci uhićeni duboko na teritoriji Srbije.

Misija KFOR-a, predvođena NATO-om, priopćila je sinoć da nije bila u području kada je policija Srbije uhitila trojicu kosovskih policajaca, ali poslala je tim u to područje i uspostavila kontakte sa predstavnicima kosovskih institucija i srpskih vlasti.

''Pozivamo obe strane da odmah smanje tenzije i uzdrže se od jednostranih akcija koje bi mogle dovesti do dalje eskalacije'', ističe se iz KFOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close