Dodikovanje

Srbija pogriješila s partnerom, BiH nema vladu

Vijesti / Flash | 04. 11. 2015. u 12:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobro je što Srbija gradi dobre odnose u regiji, ali da je izabrala pogrešnog partnera u Bosni i Hercegovini, rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik za novosadski Dnevnik.

''Srbija, to je dobro, nastoji afirmirati regionalnu suradnju. To je dobro. Međutim, moram reći da je Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima. Vijeće ministara BiH je netko pomoc´no tijelo, odnosno pomoc´ni organ Predsjedništva BiH. Nikakve državničke ingerencije Vijeće ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banja Luci održan sastanak između Vlade Srbije i obje entitetske vlade. BiH kao država nema vladu! Entiteti imaju vlade'', rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, odnosi Srbije i Republike Srpske su zaista na zavidno visokoj razini, što ne znači da ne mogu biti i bolji.

''I bit c´e. I most na Drini, koji c´e povezivati Bratunac i Ljuboviju, bolje rec´i Srpsku i Srbiju, koji c´emo zajednički izgraditi, jedan je od niza zajedničkih projekata'', rekao je Dodik za Dnevnik.

Kopirati
Drag cursor here to close