Prijetnje

Srbija i Hrvatska digle avione zbog dojave o bombi

Vijesti / Flash | 05. 07. 2016. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovci MIG-29 Vojske Srbije presreli su zrakoplov izraelske kompanije El Al i pratili ga dok je letio iznad srpske teritorije, zbog dojave o prijetnji bombom u zrakoplovu, koji je letio na relaciji New York - Tel Aviv.

Ispostavilo se da je dojava bila lažna, javio je Blic,a u Ministarstvu obrane Srbije potvrdili su ovu akciju, koja se dogodila u utorak oko 10.30 sati.

"Dežurni lovci MiG-29 na aerodromu Batajnica presreli su zrakoplov izraelske avio-kompanije i pratili ga cijelom teritorijom Srbije od ulazne do izlazne tučke", kažu u Ministarstvu, prenijela je Srna.

Riječ je o putničkom avionu Boeing 747-400, koji je letio od New Yorka do Tel Aviva, a zbog dojave o bombi reagovala su ratna zrakoplovstva Švicarske i Hrvatske.

Iz hrvatskog Ministarstva obrane priopćeno je kako je nadležno NATO zapovjedništvo nešto prije 9 sati izdalo je zapovijed za praćenjem zrakoplova tijekom preleta kroz zračni prostor Republike Hrvatske, te je dežurni borbeni dvojac, od 09:07 do 09:20 sati, presreo i pratio izraelski zrakoplov od ulazne točke kod Bregane do izlazne točke jugoistočno od Slavonskog Broda.

Kopirati
Drag cursor here to close