Nikolić

Srbija će odlučiti tko joj treba, a tko ne

Vijesti / Flash | 26. 12. 2015. u 12:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da postoji mogućnost da se opet kandidra na predsjedničkim izborima i da bi mogao pobijediti i bez SNS-a, ali da mu to ne pada na pamet.

"Čini mi se da sam u nekim prelomnim trenucima Srbiji bio izuzetno potreban i da se vidjelo da sam mnogo pomogao, ali ako sve bude išlo kako treba i ne budem potreban, šta ću ja ovdje", rekao je on u intervjuu Sputnjiku, naglasivši da će Srbija odlučiti tko joj treba, a tko ne.

Hoće li biti kandidat SNS-a zavisi, kaže Nikolić, od razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali napominje da će mu prije toga reći želi li to ili ne.

"Ako bih bio u ovakvoj zdravstvenoj situaciji mogao bih se kandidirati. O tome ćemo razgovarati Aleksandar Vučić i ja - o tome jesam li potreban Srbiji ili nisam", ističe Nikolić. Sa Vučićem, naglasio je, nije ni u kakvom sukobu.

Upitan bi li bio protukandidat Vučiću ako bi se on kandidirao, Nikolić odgovara da ne bi bio protukandidat ni čovjeku iz SNS-a koga nikad u životu nije vidio.

"Ne bih volio pobijediti, a da budem kandidat koji se suprotstavio SNS-u. Mada, i ta pobjeda bi se mogla ostvariti, ali meni to ne pada na pamet", kaže i dodaje da mu je samo bitno da bude kandidat onih ljudi koje cijeni, poštuje i voli. Nikolić navodi da je njegova politička karijera dovedena do vrha, te da je u najtežim okolnostima sve u politici u Srbiji izborio, u okolnostima u kojima bi se mnogi drugi predali.

Kako kaže, želio je pobijediti jer je znao da se Srbija poslije toga mora promijeniti i ona se promijenila, prenosi Tanjug.

"Ako vremena i dalje budu teška i ako treba pronaći mjeru između utjecaja Istoka i Zapada, ako treba pomoći vladi da prođe u tom labirintu, da se taj srpski brod provede, ja sam tu", poručuje Nikolić. Kaže i da SNS nema opoziciju, jer je došlo do zamora ideja, ali ističe da ne valja kada nema dobre opozicije.

"Ne valja kad nema alternative. Život bez alternative nije život. Politička scena mora rađati novi život, inače postaje bara", zaključio je predsjednik Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close