Teroristima i pomagačima

Srbija: Borba protiv terorizma zamrzavanjem imovine

Vijesti / Flash | 13. 03. 2015. u 13:32 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupštinski Odbor za europske integracije prihvatio je danas i predložio parlamentu da usvoji zakonski prijedlog o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprječavanja terorizma, kojim će biti omogućeno zamrzavanje imovine osobama koja se nađu na listama terorista, njihovim financijerima i pomagačima.

Direktor Uprave za sprječavanje pranja novca srbijanskog Ministarstva financija Milovan Milovanović istaknuo je na sjednici tog skupštinskog tijela kako se predloženim zakonom uspostavljaju zakonski mehanizmi za zamrzavanje imovine osobama koja se nađu na listama terorista i njihovih financijera i pomagača.

On je precizirao kako je cilj predloženog zakona usuglašavanje domaćeg pravnog okvira s rezolucijama Vijeća Europe, koje države članice obvezuju da uspostave te zakonske mehanizme.

Predloženim zakonom je, pored ostalog, predviđeno da Vlada rješenjem utvrđuje listu označenih osoba na osnovu liste Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija u kojima je Srbija član.

Osnovni cilj predloženog zakona, kako piše u njegovom obrazloženju, jeste unapređenje borbe protiv terorizma, javlja Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close