Patnje

Spržena zemlja: Rusija i SAD razmjenjuju optužbe za Siriju

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je koalicija pod američkim vodstvom nanijela značajne štete u Siriji, odbacujući optužbe čelnika CIA-e da Rusija koristi taktiku "spržene zemlje" u toj bliskoistočnoj zemlji.

Direktor CIA-e John Brennan izjavio je kako Rusija provodi taktiku spržene zemlje koja je dovela do razaranja i pogibija tisuća nevinih ljudi.

''Međunarodna koalicija pod američkim vodstvom od 2012. sustavno i konzistentno je uništavala svu ekonomsku infrastrukturu u Siriji kako bi oslabila legitimnu vladu, dugo prije početka operacije ruskog zrakoplovstva u toj zemlji'', izjavio je general major Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Optužio je koaliciju za patnje sirijskih civila koje su stvorile milijune izbjeglica.

Pod bombardiranjima Sjedinjenih Država i njihove koalicije, pogoni za proizvodnju nafte pali su u ruke militanata tzv. Islamske države i omogućili su radikalima da zarade desetke milijuna dolara od ilegalne prodaje nafte svakog mjeseca i da novače plaćenike širom svijeta, dodao je glasnogovornik.

''Prije ili kasnije za sve to (Sjedinjene Države i koalicija) morat će da daju odgovor'', izjavio je Konašenkov, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close