Roditelji

Spremne tužbe protiv nalogodavaca i provoditelja mjera

Navode kako će pravna borba će imati više pravaca djelovanja u smislu pokretanja odgovarajućih postupaka pred nadležnim sudovima.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovim putem službeno izvještavamo javnost da je Vijeće koordinatora Inicijative roditelja (operativno tijelo) dalo  suglasnost odvjetniku Danijelu Pervanu za formiranje odvjetničkog tima s kojim ćemo otpočeti pravnu borbu protiv nezakonitih, neracionalnih i besmislenih restriktivnih mjera u školama'', objavila je inicijativa roditelja HNŽ/ZHŽ - Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci.

''Ove nezakonite i sulude mjere su prekršile niz zakona koji jamče i štite prava roditelja i djece i koje su već nanijele psiho-fizičku štetu djeci, roditeljima i obrazovnom sustavu za koju ćemo tražiti kaznenu odgovornost'', naveli su u priopćenju.

Navode kako će pravna borba će imati više pravaca djelovanja u smislu pokretanja odgovarajućih postupaka pred nadležnim sudovima.

''U svakom slučaju, okomit ćemo se i na provodioce navedenih mjera kao i na njihove nalogodavce. Također, upoznati smo s najnovijom preporukom Federalnog stožera u kojoj savjetuju održavanje online nastave gdje je god to moguće. Ukoliko se doista usvoji ova preporuka (a dosadašnje iskustvo nas uči da su škole slijepo slušale sve preporuke kao da su naredbe), odgovor roditelja će biti odlučan i snažan. Odredit ćemo datum i organizirati održavanje velikog prosvjednog skupa u Mostaru na koji ćemo pozvati sve roditelje koji se protive održavanju online nastave'', navodi se u priopćenju u kojem se roditelje poziva ''da nastave biti budni za svoju djecu kojoj je najteže''.

''Mi kao roditelji imamo svako prirodno i zakonsko pravo da budemo direktno uključeni u proces obrazovanja. Imamo pravo da nas se čuje. Iza ove tužbe koju pokrećemo stoje tisuće i tisuće roditelja koji su nam dali svoj potpis na izjavu o preuzimanju odgovornosti svog djeteta a koje su naši aktivisti dijelili protekli mjesec'', navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close