ŽZH

Sprema se glavno jelo: Slijedi tužba za klevetu zbog brojanja policajaca

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 09:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neodgovorni nastupi u medijima, doista čine štetu Sindikatu, jer je riječ o neistinama, koje se pokušavaju provući kroz članstvo, kako bi se štrajk onemogućio u budućnosti'', navodi se u reagiranju štrajkačkog odbora Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke na istupe Milenka Madunovića, koji je u prilogu Naše TV izrekao kako su u održanom štrajku upozorenja sudjelovala dva djelatnika.

''To doista nije točno, a imat će kome to dokazati jer Sindikat raspolaže drugačijim informacijama i u kontaktu s većim brojem pojedinaca utvrđeno je da je velik broj djelatnika sudjelovao u štrajku. O tome slijedi tužba za klevetu, baš nas sve skupa zanima kako će dokazati te tvrdnje'', navodi se u priopćenju.

Naime, 3. srpnja od 10.00 do 11.55 sati u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH održan je štrajk upozorenja u organizaciji Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

Sindikat navodi kako je održana akcija ''u svojoj svrsi organiziranja je ostvarila potpuni učinak''.

Reagira se i na tvrdnje da je štrajk nezakonit te se upozorava kako, budući da je riječ o sporu između Sindikata i MUP-a, nema mjesta tvrdnjama o nelegalnom štrajku.

''Sindikat je u svim fazama poduzeo sve moguće mjere i radnje da se štrajk održi, dok MUP to nije učinio, pa te propuste svaljuju na Sindikat. Kako se sve to odvija pod patronatom Ministra Zdravka Boras još smo jačeg stava u traženju njegove smjene, jer je najodgovorniji za ovaj odnos prema Sindikatu, odnosno agresije prema sindikalcima. Ovakvim nastupima samo izazivaju i pozivaju nas na daljnje akcije, odazvat ćemo se tim pozivima i jasno im poručujemo sljedeće:, tek smo servirali 'predjelo' slijedi 'glavno jelo' a daleko smo od 'deserta''', navodi se u priopćenju.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U javnost se plasirala informacija o održanom štrajku upozorenja u svim temeljnim ustrojbenim jedinicama Ministarstva i područnim ustrojbenim jedinicama Sektora administracije, te Upravi policije i njenim temeljnim ustrojbenim jedinicama i da su svi policijski službenici bili neaktivni od 10,00 sati do 11,55 sati, te da se administrativni poslovi nisu obavljali.

Kopirati
Drag cursor here to close