Počele vježbe za civile

Sprema li se novi rat: Putin sve diplomate vratio u Rusiju

Vijesti / Flash | 13. 10. 2016. u 09:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Djecu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju'', rekao je ruski lider svojim diplomatima, a prenose britanski mediji.

Ova Putinova odredba ne odnosi se samo na diplomate nego na sve administrativne djelatnike, političare, državne službenike, administratore zaposlene u zakonodavnim tijelima te sve ruske radnike u javnim koorporacijama.

Ruski politički analitičar Stanislav Belkovsky kazao je za Daily Star: ''Sve je to dio paketa mjera kako bi se elite pripremile za veliki rat", prenosi 24sata.hr.

Sve ovo se događa desetak dana nakon odluke od odluke predsjednika Rusije da svaki grad u zemlji održi vježbe u kojima bi sudjelovali civili. Cilj je uvježbavanje akcija u slučaju nuklearnog rata.

Naredba da se svi vraćaju kući stigla je nakon što je Putin otkazao planiranu posjetu Francuskoj, poslije veta koji je Rusija stavila na francusku rezoluciju o Siriji i francuskih komentara u vezi sa tim.

Britanski tisak također podsjeća i da su ruski uglednici najavili gradnju nuklearnih bunkera u koji bi moglo biti smješteno 12 milijuna ljudi.

Putin je navodno naredio da se jedan od velikih zapovjednih centara za slučaj nuklearnog rata izgradi u planinama Urala, na području koje obuhvaća oko 600 kvadratnih kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close