Pravna država

SPP: Uhićenje Budimira je put za rekonstrukciju Vlade FBiH, i slabljenje njegove stranke

Vijesti / Flash | 28. 11. 2013. u 07:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka pravde i povjerenja (SPP) drži apsolutno neosnovanim prijedlog dva tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji su podignuli optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH i predsjednika SPP Živka Budimira i zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, te predsjednika Glavnog odbora SPP mr. Željka Asića.

Podsjećaju javnost da je predsjednik FBiH Živko Budimir uhićen 26. travnja, zbog sumnje za organizirani kriminal, i protupravno držan mjesec dana u pritvoru, što je kasnije i potvrdi Ustavni sud BiH, rekavši da se sva optužnica svela na dokaze 'rekla kazala'.

Primarni cilj uhićenja predsjednika Budimira je njegova smjena s pozicije predsjednika FBiH kako bi se izvršila rekonstrukcija Vlade FBiH, dok je sekundarni cilj bio slabljenje Stranke pravde i povjerenja.

Podizanje optužnice bez ozbiljnih dokaza, ima za cilj opravdati nezakonito uhićenje predsjednika Budimira, što je vidljivo i iz prekvalifikacije djela 'organizirani kriminal' u 'zlouporabu položaja'.

"Vjerujemo da je Bosna i Hercegovina pravna država, te vjerujemo u objektivnost Suda BiH i apeliramo na savjest sudaca da ne podlegnu pritiscima lobija i pojedinih političkih interesa, već da svoju odluku donesu isključivo po zakonima BiH i temeljem činjenicama", navodi se iz Ureda za odnose s javnošću SPP.

Kopirati
Drag cursor here to close