Integriranje

'Spojili' se HDZ 1990 i HNS BiH

Vijesti / Flash | 29. 03. 2014. u 13:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž i predsjednik Hrvatskog narodnog saveza (HNS BiH) Drago Džambas potpisali su danas Sporazum o integriranju u jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 - Stranku Europske pučke orijentacije.

Predsjednici su konstatirali visok stupanj podudaranosti ocjena o ustavnom, institucionalnom, političkom, gospodarskom, socijalnom, kulturološkom, demografskom stanju odnosa u BiH.

''Svjesni nužnosti promjena kojima će se osigurati stvarna i puna jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, kao i puna integracija BiH u zajednicu slobodnih i demokratskih europskih država i u euroatlantske integracije, jedinstveni u nastojanjima za ostvarivanje demokratskih političkih odnosa i političkog pluralizma u BiH, a posebice unutar hrvatskog naroda, te ističući visok stupanj jedinstvenosti i usklađenosti programskih ciljeva, potpisan je Sporazum o daljnjem djelovanju kroz jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 - Stranku Europske pučke orijentacije.Proces integriranja poćet će nakon potvrde nadležnih stranačkih tijela. Ovaj sporazum istinski će doprinijet nužnom procesu okrupnjavanja stranaka s hrvatskim političkim predznakom u BiH'', navedeno je u priopćenju.

Na općim izborima 2014., stranke će nastupiti pod imenom HDZ 1990 što ne isključuje potrebu i mogućnost da se na pojedinim razinama vlasti i s drugim strankama organiziraju izborne koalicije, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close