nema spremnosti

Špirić o EU putu: Bojim se da će ovu godinu 'pojesti' komarci

Vijesti / Flash | 30. 06. 2015. u 10:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Špirić kazao je novinarima da je predlagao da se kao prva točka dnevnog reda sjednice nađe usuglašena akcijski plan u vezi s europskim putem BiH i da Vijeće ministara zatraži pauzu da pripremi kvalitetan tekst da bi se moglo raspravljati o onome što jeste krucijalno za sve građane, za BiH u cjelini.

Nažalost, dodao je, ova točka dnevnog reda nije dobila podršku iz Federacije BiH i „pravo je zapravo pitanje kuda to želi Federacija BiH“.

''Dobila je podršku predstavnika, zastupnika iz RS-a'', kazao je Špirić, dodajući da je tražio usuglašenu agendu. Po njegovim riječima, Vijeću ministara BiH treba vremena pripremiti tu točku i „mnogo bi bolje bilo da smo napravili pauzu kako bismo imali kvalitetno zasjedanje“.

''Bojim se da će ovu godinu 'pojesti komarci' sa stajališta europskog puta BiH. U nastupnom govoru predsjedavajući je rekao da treba ove godine usvojiti 65 zakona. Mi smo već u srpnju, nije usvojen nijedan zakonski projekt novog saziva Vijeća ministara BiH i parlamentarne većine.

Ne kritiziram nikoga nego želim potaknuti da se bavimo pitanjima, izazovima koji su bitni za sve'', kazao je Špirić.

Ustvrdio je da „nema spremnosti da se govori o akcijskom planu i usuglašenoj agendi“.

''Da je bilo spremnosti to ne bi bilo na zatvorenoj sjednici Vijeća ministara BiH. Javnost mora biti infomirana i zašto bi to bilo zatvoreno od javnosti. Ono što mene čudi, zašto nema spremnosti da se zaduži Vijeće ministara da taj dokument ponudi u parlament da o njemu razgovaramo kada ga usuglase'', kazao je Špirić.

Kopirati
Drag cursor here to close