Politika

Špirić: Je li to Mostar već izvan BiH?

Vijesti / Flash | 08. 10. 2016. u 08:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Špirić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, bio je gost Novog dana televizije N1.

Prema njegovom mišljenju, iznimno je loša i nepovoljna činjenica što u Mostaru ni ove godine nije bilo izbora.

''Pravo je pitanje što je Sarajevo Banja Luci, što je Banja Luci Sarajevo ili Mostaru i obrnuto. Bio sam jako tužan kad sam vidio da nije bilo izbora u Mostaru. Postavlja se pitanje je li Mostar već izvan BiH'', rekao je on.

Što se tiče političke situacije u zemlji Špirić smatra kako nema dovoljno unutarnjeg dijaloga i iskrenosti među političkim partnerima.

''Prisutan je nedostatak unutarnjeg dijaloga. BiH je gotovo institucionalno ispražnjena i to nije dobro. Ova zemlja mora pokazati tu dimenziju unutarnje kohezije'', rekao je na početku razgovora gost Novog dana i dodao:

''Ja mislim da BiH još uvijek nema jasno profiliranu političku scenu. Danas se ne zna tko je na kojoj strani. SNSD je kao lijevo orijentirana stranka odnijela uvjerljivu pobjedu. SNSD je dobio i dva načelnička mjesta u Federaciji''.

O Izborima u Srebrenici Špirić je kazao kako je Srebrenica neuralgična točka i tako će još dugo ostati. Zato traži politički senzibilitet.

Govoreći o koaliciji na državnom nivou Širić je kazao kako ga žalosti da je koalicija na državnom nivou je pokazala veliku neiskrenost prema RS-u.

''I Savez za promjene je u tu vlast ušao neiskreno. Narod je to na ovim izborima kaznio. Ostaje da vidimo i provjerimo političke faktore na nivou BiH da li su spremni da toleriraju želje srpskog naroda. Imam osjećaj da je i međunarodna zajednica umorna.''

Kopirati
Drag cursor here to close