Caja Madrid

Španjolski bankar osuđen za korupciju pronađen mrtav

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 13:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši direktor španjolske banke Caja Madrid, koji je osuđen za korupciju zajedno s bivšim čelnikom MMF-a Rodrigom Ratom, u srijedu je pronađen mrtav s prostrijelnom ranom na grudima, priopćila je policja.

Tijelo Miguela Blese (69), koji je imao veze u vladajućoj španjolskoj Narodnoj stranci, pronađeno je pokraj automobila na privatnom imanju Villanueva del Rey u južnoj pokrajini Cordoba, priopćila je glasnogovornica Civilne garde.

Španjolski mediji javili su kako izgleda da je on počinio samoubojstvo, ali je policija to odbila potvrditi, navodeći da vlasti istražuju taj slučaj.

Španjolske dnevne novine El Pais navode da je Blesa doručkovao s prijateljima na imanju i da je napustio stol kako bi pomjerio svoj automobil. Kratko nakon toga pronađen je mrtav.

Sud je u veljači osudio Blesu na šest godina zatvora zbog pronevjere sredstava nakon skandala sa zloupotrebom kreditnih kartica tijekom njegovog mandata na čelu Caja Madrid i kasnijih malverzacija u kreditnoj fitrmi Bankia. On se žalio na presudu.

Blesa je optužen da je uveo shemu takozvanih "crnih kartica" koja je omogućila njemu i više od 60 ostalih direktora banaka da kupuju nakit, ljetuju u mondenskim odmaralištima i kupuju skupu odjeću.

On je proglašen krivim da je pronevjerio 435.000 eura, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close