intenzivna kampanja

Španjolska vlada omogućila dojave građana o sumnjivim radikalima

Vijesti / Flash | 04. 12. 2015. u 15:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova vladina inicijativa omogućuje Španjolcima da dojave vlastima o sumnjivim radikalima, u okviru napora da se intenzivira kampanja protiv islamskih ekstremista.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u petak da Španjolci od sada mogu kontaktirati Centar za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala putem websitea, mobilnog telefona ili besplatne telefonske vruće linije, koja će biti nadzirana 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Čelnik španjolske službe za unutarnju sigurnost Fernandez Diaz poručio je svojim kolegama u Bruxellesu da vlada također pokreće kampanju na diskreditiranju propagande radikalne grupe Islamska država postavljene na društveniim mrežama. Španjolska vlada će koristiti svoje siteove na društvenim mrežama kako bi pokazala "pravu situaciju" na teritorijama koje je okupirala Islamska država, kazao je.

Slične kampanje provodili su Britanija, Francuska i Sjedinjene Države.

Najteži napadi islamskih militanata u Europi dogodili su se u Španjolskoj u 2004. godini kada je u eksplozijama bombi u madridskim putničkim vlakovima ubijena 191 osoba, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close