Špirić

SNSD-u se ne žuri u državnu vlast

Vijesti / Flash | 11. 10. 2016. u 12:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je kako se toj stranci ne žuri u vlast na razini Bosne i Hercegovine.

''Time se još nismo bavili, jer se nama ne žuri. Mislim da će SDA, u koaliciji držati Savez za promjene, jer su im dopuna za probosansku politiku. Problem je da su oni zaboravili da im je RS izborna baza'', rekao je Špirić i zamjerio predstavnicima Saveza za promjene nedostatak komunikacije s vlastima RS-a.

Ističući da je SNSD najjača stranka u BiH i da bez njih nije moguće realizirati značajne ciljeve, kazao je da, ukoliko Savez za promjene ne redefinira svoje ponašanje na razini BiH, svako njihovo učešće u vlasti na razini BiH građani će cijeniti kao izdaju i nailazit će na otpor građana RS-a.

Odbacio je neke analize, u kojima se ne ulazi dublje u razloge pobjede SNSD-a i poraz Saveza za promjene, koji, kako je naveo, nije kažnjen zato što je bio loša opozicija u RS-u, već loša vlast na razini BiH.

S druge strane, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je danas u Sarajevu, nakon razgovora s ministrima iz Republike Srpske u Vijeću ministara BiH, izjavio novinarima da u Vijeću ministara BiH sve ostaje kao što je i bilo.

''Nema nikakvih promjena. Nema nikakvih zahtjeva ni za kakvom promjenom većine. Lokalni izbori, u svakom slučaju, nisu povezani s ovim. Mi nastavljamo funkcionirati, Savez za promjene, u okviru Vijeća ministara potpuno normalno, tako da se tu apsolutno ne može očekivati nikakva promjena'', kazao je Ivanić. 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je kazao da se, kada je u pitanju funkcioniranje izvršne vlasti, odnosno Vijeća ministara BiH, nalaze gdje su bili i 1. listopada.

''Nastavljamo potpuno normalno svoj rad u okviru Saveza za promjene i u okviru partnera u Vijeću ministara BiH, kao što je Ivanić rekao'', dodao je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close