Radojičić

SNSD treba promjenu, ali ne promjenu Dodika

Vijesti / Flash | 30. 06. 2016. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat koalicije SNSD-SP-DNS za gradonačelnika Banja Luke Igor Radojičić rekao je kako je SNSD i danas najveća stranka, ali da bi je trebalo ozbiljno transformirati.

"Od 2006. godine kada smo bili u nekom najvećem naletu, kada smo dobili izbore jednim fantastičnim rezultatom pa do danas prošlo je deset godina. Svaki živi subjekt, pa tako i stranka, koja jeste živ organizam, mora se prilagođavati vremenu i mora se transformirati. Mislim da je SNSD zreo za jednu unutarnju transformaciju i da mu treba jedno kadrovsko osvježenje", ocijenio je Radojičić.

Naglasio je kako se to njegovo mišljenje nije odnosilo na predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kako se nagađalo u javnosti, prenosi Srna.

"Milorad Dodik je, unutar SNSD-a, definitivno neprikosnoven predsjednik i lider", ocijenio je Radojičić za RTRS.

Rekao je kako se od plejade političara iz SNSD-a koja je 2006. godine pravila sjajan rezultat osjeti generacijska praznina i nije došla druga i treća linija koja bi naslijedila kadrovski kapacitet, kojeg, kako ističe, unutar stranke ima samo mu treba dati prostora.

Lijepo je dobiti izbore, kaže on, ali to zna uspavati, uljuljkati, zatvoriti i onemogućiti svježinu u unutarnje procese.

Kopirati
Drag cursor here to close