Nedeljko Glamočak

SNSD otvorio ''Pandorinu kutiju''

Vijesti / Flash | 05. 05. 2017. u 14:11 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je jučerašnjom podrškom ''neustavnom'' prijedlogu HDZ-a otvorio ''Pandorinu kutiju'' kršenja ustava, koja sutra Republici Srpskoj može samo nanijeti štetu'', tvrdi Nedeljko Glamočak, zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a.

''Dajući podršku ovakvim prijedlozima SNSD daje i legitimitet donošenju zakona koji sutra mogu biti u suprotnosti s Ustavom RS-a'', naveo je Glamočak.

Tvrdi da takvom ''neodogovornošću SNSD pokušava sudjelovati u još jednoj političkoj krizi čiji je cilj skretanje pozornosti javnosti s nagomilanih društvenih problema za koje Vlada RS-a nema odgovor".

Optužio je SNSD i da je jučerašnjim glasanjem za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH ''još jednom pokazao nedosljednost u političkom djelovanju i opće nepoznavanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine''.

''Neophodno je podsjetiti zastupnike SNSD-a da je ustrojstvo i djelovanje Doma naroda Federacije BiH i oblast provođenja izbora u gradu Mostaru uređena Ustavom Federacije BiH. Nemoguće je mijenjati Izborni zakon BiH u ovim oblastima na jučer predložen način, a da prethodno ne bude promijenjen Ustav Federacije BiH'', dodao je zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nedeljko Glamočak u pisanoj izjavi.

Kopirati
Drag cursor here to close