Predane liste

SNSD Milorada Dodika bori se za vlast u 78 općina i gradova

Vijesti / Flash | 04. 07. 2016. u 12:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Savez nezavisnih spocijaldemokrata (SNSD) predao je danas Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH vijećničke liste za 78 općina i gradova kako u Republici Srpskoj tako u Federaciji BiH'', kazao je novinarima u Sarajevu potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković.

Dodao je da su od toga ukupno 42 načelničke pozicije u RS-u. Po njegovim riječima, sve što je predano danas vezano za načelničke pozicije je predano u skladu sa sporazumom o zajedničkom djelovanju koji je potpisan sa Socijalističkom partijom i DNS-om.

''U RS-u će u četiri općine naši kandidati biti kao koalicijski kandidati. Tu, prije svega, mislim na Srebrenicu, zatim Bijeljinu, Pale i Donji Žabar, dok u Federaciji BiH kao koalicija nastupamo u Grahovu i Glamoču, u Drvaru će kandidat za načelnika biti ispred SNSD-a, a u Petrovcu će biti kandidat Socijalističke partije koji će dobiti našu podršku'', kazao je Vidaković.

Naglasio je da SNSD zajedno sa koalicijskim partnerima očekuje veliku izbornu pobjedu na lokalnoj razini.

Istaknuo je da i u Srebrenici očekuju pobjedu.

''U Srebrenici je zajednički kandidat svih političkih stranaka iz RS-a. Veliku podršku ćemo dati Mladenu Grujičiću'', kazao je Vidaković.

Kopirati
Drag cursor here to close