Ime

SNSD bi ipak fotelju dopredsjednika Federacije

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 12:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SNSD je zainteresiran za predlaganje kandidata za potpredsjednika Federacije BiH srpske nacionalnosti ukoliko bi takav prijedlog podržala većina srpskih izaslanika u novom sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH'', rekao je Slaviša Mihajlović, član srpskog kluba izaslanika.

Iako je prema dnevnom redu, usvojenom u prvom dijelu konstituirajuće sjednice 15. siječnja, danas trebao biti održan izbor predsjednika i dvaju potpredsjednika FBiH, to se nije dogodilo danas jer u Parlament još nije dostavljen nikakav usuglašeni prijedlog za kandidata koji će ubuduće biti na dužnosti potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.

Jasenko Tufekčić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH iz reda Bošnjaka (SDA), očekuje da će u sljedećem tjednu biti izabrano novo rukovodstvo Federacije.

Dodao je kako do tada očekuje usuglašen prijedlog srpskog kluba za potpredsjednika FBiH iz reda tog naroda.

''Sva politička pregovaranja govore kako bi to trebalo biti u sljedećem tjednu'', naglasio je Tufekčić.

Kao predsjednik Federacije spominje se Marinko Čavara, Hrvat po nacionalnosti, član Hrvatske demokratske zajednice BiH, a kao jedna od dvoje potpredsjedavajućih Melika Mahmutbegović, Bošnjakinja, kadar Stranke demokratske akcije.

Pitanje tko će biti drugi potpredsjednik Federacije iz reda srpskog naroda još je diskutabilno.

Kopirati
Drag cursor here to close