Senad Šepić

Snovi o trećem i bježanje od stvarnosti

Vijesti / Flash | 10. 03. 2015. u 12:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bilo je poziva za federalizaciju, snova o trećim entitetima, ratnim skupštinama i ustavnim reformama. I brojanja ministarstava. I vrlo brzo svi smo se našli u medijskom kolu rasprava o pitanjima koja će nas, ako javna rasprava nastavi, posvađati. I koja nam neće pomoći da preokrenemo loš rezultat u borbi za više poslova, brži put k članstvu u EU i NATO-u i stabilizaciji političke situacije u zemlji'', napisao je potpredsjednik SDA i direktor Političke akademije te stranke Senad Šepić na svom blogu.

Između ostalog, napisao je i kako je Deklaracija HNS ''bježanje od stvarnosti i odgovornosti za građane, bježanje od ekonomskih i socijalnih reformi''.

''Ravnopravnost, naravno. Ali za sve i na čitavom prostoru zemlje, a ne dijeljenje države kako bi neki bili ravnopravniji od drugih u vlastitom toru'', napisao je Šepić.

Dopredsjednik SDA navodi da, ako trenutnu bosanskohercegovačku političku utakmicu usporedimo s bilo kojom sportskom utakmicom, ''onda smo mi političari ekipa BiH, a protivnička ekipa teška društveno-ekonomska situacija, nezaposlenost i zastoj na putu k punopravnom EU i NATO članstvu''.

Šepić podsjeća da je prije dvije sedmice u Sarajevu boravila visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Federica Mogherini. Dodaje da je „bh. političkim igračima u ovoj utakmici vrlo direktno ponudila podršku EU institucija i 28 zemalja članica EU“.

Šepić je napisao i kako je u posljednja dva tjedna ''bilo i previše onih koji su insistirali na pitanjima koja nam skreću pažnju i fokus s terena''.

Kopirati
Drag cursor here to close