Za teretna vozila i šlepere

Snijeg zaustavlja promet u BiH

Ugažen snijeg na kolniku pravi probleme, promet je obustavljen za teretna vozila i šlepere
Vijesti / Flash | 11. 03. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ugaženog snijega na kolniku obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere, na cestovnom pravcu Sarajevo-Rogatica na području Romanije, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Također, zbog ugaženog snijega obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere i na magistralnom putu M-18 Olovo-Sarajevo, te na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica.

U većini zemlje prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega na kolniku, priopćio je AMSBiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

''Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila'', savjetuje AMSBiH.

Inače, za danas je najavljeno jače naoblačenje koje će uvjetovati zahlađenje i padaline u cijeloj zemlji.

Na planinama je najavljen snijeg. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša je postupno prešla u susnježicu ili snijeg koji će padati i tijekom noći na utorak.  Bez snijega u sjevernim područjima Bosne.

Od večernjih sati i tijekom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. S dolaskom padalina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine.

U noći na utorak očekuje se jačanje bure. U utorak u jutarnjim satima očekuje se većinom snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padalina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana najavljen je prestanak padalina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima.

Kopirati
Drag cursor here to close