Očekujte 20 cm snijega

Snijeg će pasti i u Mostaru, službe su spremne za čišćenje

Snijeg će pasti i u Mostar, no nemate razloga za brigu, jer su službe spremne za čišćenje!
Vijesti / Flash | 23. 02. 2018. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar u nedjelju može očekivati snijeg, koji će pasti sve do Neuma, potvrđeno je za Bljesak.info iz Federalnog hidromteorološkog zavoda.

''Ukoliko snijeg ne padne u ranim jutarnjim satima u nedjelju, mogao bi pasti do podne; a u gradu možete očekivati 15 do 20 centimetara snijega. Temperature zraka na jugu zemlje prije podne će biti između 1 i 4°C, a u drugoj polovini dana temperatura zraka će biti u opadanju'', rekli su nam iz Federalnog hidromteorološkog zavoda.

Kako su najavili, padat će i u ponedjeljak, a temperature zraka na jugu bit će između -2 i 1°C, u utorak se također očekuju niske temperature od jutarnjih -4 do dva stupnja. Prema trenutnim najavama u srijedu će biti nahladnije jutro, a jutarnja temperatura zraka bit će između između -8 i -4°C''.

Od četvrtka dolazi jugo i malo više temperature, rekli su nam iz Zavoda.

''Sva mehanizacija i ljudstvo su spremni. Imamo dovoljno posipnog materijala, tako da ćemo sukladno količini snijega koja padne moći pravovremeno očistiti ceste. Sve ceste će biti prohodne kao i do sada'', rekao je u izjavi za Bljesak.info direktor Cesta Mostar Kristijan Milas.

Pero Ćiro Pavlović glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a, za Bljesak.info je rekao kako su operativni stožeri puno opremljeniji i spremniji dočekuju najavljene padavine.

''Budući da su najavljene značajne hladnoće mi iz Stožera Civilne zaštite apleriamo na kolege u Civilnim zaštitama Jedinica lokalne samouprave da naprave sve potrebne predradnje kako bismo spremni dočekali snijeg i minuse'', rekao je Pavlović za Bljesak.info dodajući kako će i Županijska uprava u skladu s mogućnostima priskočiti u pomoć lokalnim stožerima.

''Naše službe su, a nadamo se i građani poučeni prijašnjim iskustvom spremniji za najavljene padavine'', zaključio je Pavlović.

 
Kopirati
Drag cursor here to close