Prekid prometne komunkacije

Snijeg blokirao sela oko Konjica

Iz Operativnog centra civilne zaštite Konjic navode da su u protekla 24 sata zaprimili veći broj poziva o neprohodnosti pojedinih prometnih dionica.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg koji već bez prestanka dva dana pada u Konjicu stvorio je velike probleme građanima. Trenutno je od svijeta odsječeno blizu 170 sela na području ove općine, kojima sve raspoložive snage Civilne zaštite Konjic pokušavaju pročistiti putove i osposobiti putnu komunikaciju.

Iz Operativnog centra civilne zaštite Konjic navode da su u protekla 24 sata zaprimili veći broj poziva o neprohodnosti pojedinih prometnih dionica, piše Dnevni avaz.

Sva mehanizacija koja je na raspolaganju Općini Konjic raspoređena je po prioritetima te iz ove službe mole građane da imaju strpljenja i razumijevanja.

''Zbog obilnih snježnih padavina na području općine Konjic, sve raspoložive snage Civilne zaštite su na terenu. Općina Konjic broji više od 170 sela i većina njih je blokirana, najteža situacija je na lokalitetu Klisa, odnosno Buturović Polja, gdje je formirana velika količina snježnog pokrivača'', za "Avaz" je kazao načelnik Civilne zaštite Konjic Husein Hodžić.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prestanak snježnih padalina najavljuju u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close