Debevec - Moore

Snažna podrška Misije OSCE-a jačanju vladavine prava u BiH

Vijesti / Flash | 31. 01. 2017. u 14:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec primio je danas veleposlanika Jonathana Moorea, šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o planovima državnog Suda, nastavku procesuiranja kaznenih djela iz nadležnosti Suda BiH, ali i izazovima koji očekuju ovu instituciju na putu k europskim integracijama.

Tijekom razgovora predsjednik Suda BiH istaknuo je nastavak spremnosti Suda da se na profesionalan i odgovoran način nosi sa procesuiranjem svih predmeta iz svoje nadležnosti, a naročito onih koji se odnose na ratne zločine, organizirani kriminal, korupciju i terorizam.

Naglašena je i potreba za nastavkom reforme pravosudnog sustava BiH u skladu sa standardima Europske unije, a istaknut je i značaj jačanja principa neovisnosti sudstva, kao temelja demokratskog društva.

Veleposlanik Moore pružio je snažnu podršku procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini, istaknuvši da je neovisno i odgovorno pravosuđe najbolji garant zaštite ljudskih prava i sloboda.

Na kraju sastanka predsjednik Suda BiH Ranko Debevec zahvalio je veleposlaniku Jonathanu Mooreu na posjeti i kontinuiranoj podršci koju OSCE pruža Sudu BiH, a ukazao je i na potrebu nastavka jačanja saradnje putem zajedničkih aktivnosti,priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close