Formiran i stožer

Snajperisti će pokrivati Summit premijera u Sarajevu

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 14:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poduzimat ćemo sve radnje, od pune snajperske pokrivenosti cjelokupnog skupa do poduzimanja svih drugih mjera. Nećemo dozvoliti nikome, formalnim i neformalnim grupama, da ugroze sigurnost Summita premijera u Sarajevu'', rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Jučer je održan sastanak ministra sigurnosti BiH s direktorom Obavještajne agencije, direktorom SIPA-e, Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

"Formirali smo Operativno-policijski stožer koji će neprekidno funkcionirati sve do kraja Summita koji se održava u Sarajevu. Na sastanku smo analizirali sigurnosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu Summita, a dodatno smo cjelokupnu situaciju analizirali u kontekstu dolaska premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo", izjavio je Mektić, prenosi N1.

On je istaknuo da je na osnovu analize dogovoreno poduzimanje svih potrebno operativno taktičkih mjera koje će imati za cilj u potpunosti osigurati sigurnost skupa.

"Svi su dobrodošli, a poslao sam poruku premijeru Vučiću. Potrudit ćemo se da u najmanju ruku budemo dobri domaćini i da sve svi osjećaju sigurno", kazao je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close