Vlada Federacije

Smijenjeni odbori zavoda u Pazariću

Vijesti / Flash | 22. 11. 2019. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, smijenila Upravni i Nadzorni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Smjena je izglasana na inicijativu ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, kojeg se ranije optuživalo da je znao za stanje u ovom zavodu.

''Opredijeljena za sređivanje stanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike naložila da odmah provede procedure za smjenu direktora, te članova Nadzornog i Upravnog odbora ovog zavoda. Vlada je opredijeljena da članovi novog menadžmenta i Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda budu isključivo stručni kadrovi. Federalna vlada je, također, danas razmatrala informacije Federalnog ministarstva zdravstva,  Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, kao i nalaz poreznih inspektora, koje se odnose na nadzor nad radom Zavoda u Pazariću, te donijela više zaključaka s ciljem sređivanja stanja u ovom zavodu, ali i u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite'', navela je Vlada o odluci.

 Podsjećamo, već tjednima ranije upozorilo se kako je stanje u zavodu nehumano, da se štićenici koriste za radove na privatnim objektima ljudi iz Zavoda i na malverzacije pri trošenju novca.

Sve je eskaliralo nakon što je zastupnica Sabina Ćudić na sjednici prezentirala fotografije vezivanja djece što je izazvalo prosvjede građana.

No, s druge strane, javili su se roditelji pojedinih štićenika tvrdeći kako nikada u zavodu nisu naišli na slične situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close