Pobuna

Službenici prijete štrajkom jer Lijanović uvodi ocjene

Vijesti / Flash | 01. 12. 2014. u 09:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH nastala je svojevrsna pobuna zbog spornog pravilnika koji je donio ministar Jerko Ivanković Lijanović, a koji predviđa dnevno ocjenjivanje službenika, piše Dnevni avaz navodeći kako su službenici najavili štrajk.

Iz Ministarstva se doznaje kako je Lijanović pokrenuo ocjenjivanje zbog činjenice da su mnogi službenici, nakon što je ministar pušten iz pritvora, odbili potpisati pojedine akte zbog straha da bi time sudjelovali u mogućim kaznenim djelima.

''U Ministarstvu vlada kaotična atmosfera, jer Lijanović ocjenjivanjem službenika želi dijeliti otkaze. Dvije negativne ocjene znače otkaz za uposlenika'', kazao je neimenovani djelatnik ministarstva Avazu.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH Salih Kruščica potvrdio je za Avaz ovu informaciju, kazavši kako je Sindikat uposlenicima Ministarstva pružio apsolutnu pravnu zaštitu te je od Lijanovića zatraženo poništavanje navedenog pravilnika.

''Angažiran je odvjetnik, u dva navrata reagirala je Upravna inspekcija, zatim Ministarstvo pravde te u konačnici i Vlada FBiH. Pravilnik mora biti poništen zato što je nezakonit. Mi ćemo ići do kraja s ovim'', kazao je Kruščica.

Ističe da su određena nezakonita Lijanovićeva rješenja u vezi s radnopravnim statusom uposlenika već osporena u sudovima.

Inače, prema zakonu, ocjenjivanje državnih službenika obavlja se maksimalno dva puta godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close