U akciji

Službenici MUP-a HNŽ u akciji protiv pirotehnike, narkotika i alkoholizma

Vijesti / Flash | 22. 12. 2015. u 07:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ i ove godine provodi akciju 'Mirni praznici' i to od 15.12.2015. godine do 18.01.2016. godine s ciljem sprječavanja zloupotrebe oružja, eksplozivnih tvari, te ostalih ubojitih sredstava (pirotehnike).

Već duži period MUP HNŽ provodi akciju 'Mirni praznici' kako bi proslava praznika protekla u miru, te kako bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina Javnog reda i mira (JRM).

Kao i dosad, velik broj građana koristit će pirotehnička sredstva u vrijeme proslave predstojećih praznika, a očekuje se i nezakonita nabavka sredstava čija je prodaja nedopuštena, sve to ukazuje na potrebu pojačanih mjera sigurnosti.

U prazničnom razdoblju policija će pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava (koja nemaju odgovarajuću deklaraciju), korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju, prema osobama koje budu radili ove navedene radnje poduzet će se sankcije predviđene zakonom.

MUP HNŽ savjetuje građanima oprez i razboritost prije upotrebe pirotehničkih sredstava, ne poklanjajte djeci nešto od čega bi mogli stradati, isto tako obavezno pokazati djeci kako rukovati sa pirotehnikom jer niste uvijek uz njih, navodi se iz MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close