Očekuju istragu

Službeni prosvjed Srbije zbog paljenja zastava u BiH

Vijesti / Flash | 29. 07. 2016. u 17:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srbija uputila je danas prosvjednu notu Bosni i Hercegovini zbog video snimke koja se na internetu pojavila prije nekoliko dana.

Kako je navedeno, dvije naoružane osobe zapalile su državne zastave Republike Srbije, a od nadležnih bh. organa, zatraženo da se počinitelji otkriju i kazne.

''Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije uručilo je danas prosvjednu notu veleposlaniku Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazaru Mirkiću kojom je izražen energičan prosvjed zbog sadržaja video snimke dostupne na Youtubeu na kojem dvije neidentifikicirane, naoružanr osobe, okružene nekadašnjom zastavom Bosne i Hercegovine, koja je bila u službenoj upotrebi do 1998. godine, i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije, spaljuju dvije državne zastave Republike Srbije, uz pucanje iz vatrenog oružja i pjevanje pjesama izrazitog nacionalnog i islamskog, vjerskog naboja.

Uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmjerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine provedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinitelja ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, također, iskazuje poseban interes da se o tijeku navedene istrage blagovremeno obavještavaju nadležni organi Republike Srbije, priopćeno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije'', piše u protestnoj noti Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close