Štednja na gorivu

Službeni kraj istrage: Poznati svi krivci za pad aviona s brazilskim nogometašima

Vijesti / Flash | 25. 12. 2016. u 21:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za zrakoplovnu nesreću u kojoj je poginula većina igrača brazilskog nogometnog kluba Real Chapecoense, kriva je zrakoplovna komanija LaMia, objavilo je bolivijsko ministarstvo javne uprave nakon provedene istrage.

U nesreći koja se dogodila 29. studenog poginula je 71 osoba dok je preživjelo šestero putnika. U nesreći je poginulo 19 igrača Chapecoensea koji je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane.

"Dokazi su jasni. Odgovornost za nesreću snose kompanija i pilot zrakoplova," kazao je bolivijski ministar Milton Claros.Kolumbijski istražitelji još su ranije objavili kako je kompanija kršila propise o minimalnoj količini goriva zbog čega je došlo do nesreće. Kada je zrakoplov ostao bez goriva strmoglavio se 60-tak kilometara prije cilja putovanja, javlja Jutarnji list.

Ministar Claros je najavio i kazneni progon jednog od čelnika zrakoplovne luke u Santa Cruz de la Sieri, Celia Casteda koji je izdao dozvolu za let premda je znao za financijske probleme kompanije koja je štedjela na gorivu. Castedo je pobjegao iz Bolivije u Brazil zatraživši azil.

Direktor kompanije LaMia Gustavo Vargas Gamboa i njegov sin Gustavo Vargas Villegas, bivši službenik u bolivijskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, privedeni su nakon nesreće i čekaju suđenje, dok je suvlasnik kompanije Miguel Quiroga, koji je upravljao kobnim avionom, poginuo u nesreći.

Kompanija LaMia je objavila da će članovima obitelji poginulih osoba isplatiti kompenzaciju od 165. 000 dolara po žrtvi.

Kopirati
Drag cursor here to close